Цветан Цветанов напуска парламента. Той няма да бъде повече депутат,

...
 Цветан Цветанов напуска парламента. Той няма да бъде повече депутат,
Коментари Харесай

Цветанов напуска парламента, отдава се на ГЕРБ

 Цветан Цветанов напуща Народното събрание. Той няма да бъде повече народен представител, ръководител на ПГ на ГЕРБ и ръководител на вътрешната комисия в Народно събрание. Остава заместник-председател на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на ръководещата партия. Това заяви самият той на изключителна конференция в Народното събрание след среща с премиера Бойко Борисов.
Изключително ми е болно от това, което се изля върху мен и моята партия, призна Цветанов. И съобщи: Нищо нелегално не съм направил. Той бе безапелационен, че напън върху него не е имало.
" С премиера сме огромни мъже, не се караме "
Премиерът - да е жив и здрав, скоро ще навърши 60 години, аз съм на 53, може ли двама мъже на тази възраст да се държат като дребни момчета, с усмивка отговори Цветанов на въпроса Борисов ли го е предиздвикал да хвърли три оставки.

ВИЖ ОЩЕ: Първи думи на Цветанов: Имам съответно решение

След като сме осъждали всичко - ти вземаш своето решение, споделил Борисов на Цветанов. Представете си, по какъв начин бих застанал в този момент пред вас и бих споделил: не, не депозирам оставка, обърна се към публицистите Цветанов.
Имало вид да оглави листата на Брюксел
Той разкри, че е имало вид да оглави листата на ГЕРБ за Брюксел, само че концепцията бързо отпаднала. Защото щеше да провокира мнения - напуща една позиция, с цел да отиде на друга, сподели Цветанов.

ВИЖ ОЩЕ: Биха в задатък дузпата на Цветанов

Той и Борисов за взели решение кого да предложат за нов началник на ПГ на ГЕРБ, само че Цветанов по този начин и не заяви името. В Народното събрание се заприказва за Менда Стоянова, Красимир Велчев или Димитър Главчев.
Въпросът за Европол остава провесен
 По-сериозен е въпросът с зам.-председателското мястона Европол, което Цветан Цветанов заема. Вторият в ГЕРБ съобщи, че ще ревизира дали излизането му от българския парламент изисква да напусне и този пост. Ако това стане обаче нямало гаранция, че мястото му ще бъде заето още веднъж от българин, тъй като не е по национални квоти.
Спрял ГЕРБери да го посрещат на летището
Цветан Цветанов бе безапелационен, че ГЕРБерите стоят зад него. Той заяви, че е имало мнозина, които желали да го чакат на летището, с цел да показват поддръжката си. Но той ги спрял. Не разрешил и политически заявления в негова отбрана. Като чета всички известия и имейли, които получих тези дни, мога единствено да кажа: Горд съм, съобщи Цветанов. И добави: Не се срамя от нищо.

Първо желая да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат справедливи, стартира изключителното си изказване някогашният към този момент ръководител на ПГ на ГЕРБ. През целия си живот съм правил всичко законно, повтори още един път той.
" Няма война в ГЕРБ "
 " Когато хората се вкарват в подвеждане, се появява напрежение. Това бе направено от хората, които са желали да основат напрежение. Винаги съм споделял решенията си с най-близките си хора. Аз споделих решението си с премиера Бойко Борисов през днешния ден ", сподели още Цветанов. Той няколко пъти повтори, че разделяне сред него и Борисов няма, прикани публицистите да не развиват хипотези за война в ГЕРБ, тъй като такава няма. И увери, че в този момент ГЕРБ още по-силно ще покаже единството си.

" Моля ви спрете с тези спекулации, няма драма, че ръководителят на парламентарната група ще напусне Народното събрание. Аз ще бъда зам.-председател на ГЕРБ и началник на предизборния щаб ", сподели Цветанов. И продължи: " Винаги съм се управлявал от фамилните полезности и знам, че в едно семейство, в случай че има бракоразвод, страдат децата. Винаги съм изповядвал да сме екип. Ако взимаш решение под въздействието на страсти - правиш дупки и езера. " Цветанов направи обзор на цялата си кариера взаимно с Борисов и на цялата си работа в интерес на ГЕРБ, с цел да потвърди, че по никакъв метод няма на навреди на " детето си ".  Избрал съм да съм част от идеята на ГЕРБ. И няма да сложа пред нея егото си, безапелационен бе Цветанов.
" Удариха ме по сюжет преди изборите "
Аз съм политическото лице, което трябваше да бъде ударено тъкмо преди изборите от този сюжет, съобщи още Цветан Цветанов. Но макар настоятелните журналистически въпроси отхвърли да заяви от кое място идва офанзивата против него. Ветровете брулят огромните върхове, единствено разяснява той.
Спазил закона с инспекцията на " Артекс "
 По мотив обвиняванията, че е изискал инспекция на " Артекс " за небостъргача " Златен век " в Лозенец 4 дни преди да разпише договорката за жилището си, което бе тълкувано една ли не като рекет, Цветанов сподели сигнала от Инициативния комитет от " Лозенец ". Той е изпратен до него като началник на групата на ГЕРБ и ръководител на вътрешната комисия в Народно събрание, само че и до президента, премиера, шефа на Народно събрание, и още над 20 институции, след които и омбудсмана. Тъй като комисията не е способен орган по проблема, направих това, което законът ме задължава - да препратя в период писмото до институция, която има пълномощия: столична община, изясни Цветанов и попита за какво останалите сезирани не са създали това.

По мотив обвиняванията за лобизъм с небостъргача на " Артекс " в Лозенец посредством измененията в Закон за устройство на територията, Цветанов изясни, че всички експерти споделят, че този закон няма никакво връзки към тази постройка. Когато се сервира погрешна информация, се основава публично въодушевление, което рефлектира върху лица и партии и в тази ситуация жертвата бях аз, сподели Цветанов.
Кумицата Ваня - клиент на " Артекс " от 20 години
 По мотив жилището на кумицата му Ваня Колева, някогашен към този момент зам.-министър на спорта в постройка " Летера ", където и той е новодомец, Цветанов сподели, че Колева е клиент на " Артекс " от 20 години. Сега е решила за повторно да купува от тях. Освен това брачният партньор й, който е някогашен състезател, прославял България, от 30 години има доста стабилен бизнес с колела. Наследил го е от татко си. Освен това Двамата купили жилището си в " Летера " 2 години преди Цветанов - през 2016. Какво е нарушаването ил, попита вторият в ГЕРБ. Той не пожела да разяснява първенеца по евтини жилища съдията политик Лозан Панов. Каза че почита цялата правосъдна власт и е сигурен, че като арбитър " Панов познава законите и договорката за жилището му е била изповядана пред нотариус ".
Не чака проблеми с кворума
Цветан Цветанов не чака проблеми с кворума в Народното събрание след излизането си от Народното събрание. Той благодари поименно на политическите водачи в Народно събрание и съобщи, че всяка една от партиите се отнася съществено към законодателния развой.

ВИЖ ОЩЕ: Апартаментите - новите досиета (ОБЗОР)

Тук работата е извънредно комплицирана, на моменти доста сложна, само че постоянно сме вземали значимите решения. Искам да благодаря на всички ръководители на парламентарни групи и от парламентарното болшинство, съобщи Цветанов. И благодари на съдружните си сътрудници от " Обединени патриоти " - Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.
Благодари на патриотите, ВОЛЯ и Движение за права и свободи
Благодаря на ВОЛЯ по тази причина, че тяхната парламентарна група застана зад националните ползи, а не на политически ежби. Искам да благодаря и на Движение за права и свободи, тъй като одобриха да пазят своите правила и са тук в българския парламент. Това е мястото, където може да се прави действителната политика, сподели Цветанов.

ВИЖ ОЩЕ: Валери с Национален фронт на избавление на Цветанов

Накрая Цветан Цветанов се обърна към всички ГЕРБери: Нека потвърдим, че ГЕРБ е първа политическа мощ и с успеха на евроизборите да препотвърдим доверието в кабинета за 4-годишен мандат.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР